Het landschap als troef


Rust. Rustig. Rustiger.

Op zoek naar rust? Maak je geest leeg en ontdek op de kaart het dorpje Balegem. Je vindt het op 20 km van Gent, 21 km van Oudenaarde en 25 km van Aalst, midden in het Land van Rode en vlakbij de Zwalmstreek en de Vlaamse Ardennen. De landbouwstokerij Van Damme ligt genesteld in de wijk Issegem. In de omgeving vind je gezellige eethuisjes en dorpscafés, heel veel rust, landelijke natuur en een eeuwenoude linde met kapel.

Fietsen, wandelen en paardrijden

Wandelen en fietsen liggen voor de hand in het Balegems landschap. Over rustige paden, door glooiende velden en weidse landschappen met paarden, koeien en schapen, langs pittoreske dorpjes als Landskouter, Dikkele, Munte.

Iets verderop tref je de kasseien en hellingen van de Ronde van Vlaanderen: de Paddestraat (7 km), de Molenberg (14 km), de Muur van Geraardsbergen (21 km), de Koppenberg (25 km),…

Groot-Oosterzele is bekend als 'molengemeente' met nog actieve of vervallen wind- en watermolens. De Balegemse zandsteen geniet faam tot ver over de grenzen en siert menige gevel van stadhuizen en kathedralen.

In Moortsele is het Erfgoedhuis annex mijmertuin een unieke pleisterplek en in Landskouter is de kerk verrassend mooi. Gijzenzele speelde kat en muis met de Duitse troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog en in Scheldewindeke vind je restanten van een Duits vliegveld uit WOI. Kortom, een verblijf op de Stokerij is zo gevuld: boeiend én rustgevend.