Proef en beleef


De Balegemse jenever is een heerlijk traditionele eau de vie die zijn gelijke niet kent. Bij geen enkele andere jenever proef je dezelfde authenticiteit als bij de Balegemse jenevers. Gestookt én versneden op de boerderij met enkel maar de beste ingrediënten van eigen bodem. Deze kwaliteitsjenevers drink je puur als aperitief of digestief. Zet het glaasje in de vriezer en de fles koel voor een optimale beleving van de aroma’s. Maar zijn ook perfect als basis voor een originele cocktail. Hieronder vind je al inspiratie voor heerlijke jenevermixen.


O’de Flander

In 1990 werd de Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs vzw opgericht, met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen. De Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV vzw) en tien jeneverproducenten namen het initiatief tot O’de Flander. De Orde bundelt de krachten van 11 Oost-Vlaamse jeneverproducenten en zet zich in voor de erkenning van de verschillende Oost-Vlaamse graanjenevers. De Orde streeft drie doelstellingen na:

  1. de kwaliteit en herkomst van de O’de Flander graanjenever bewaken
  2. de O’de Flander jenever verder bekendmaken en promoten
  3. de Oost-Vlaamse jenevertraditie eren

De laatste landbouwstokerij in de Benelux

Op de boerderij wordt gretig de slogan ‘Van korrel tot borrel’ gebruikt. Een variant daarop is de slagzin: ‘Vanuit de grond tot in de mond’. Ontdek hier waarom!

Old Lady

  • 5 cl Balegemse graanjenever
  • 2 cl citroensap
  • 1,5 cl saliesiroop
  • 1 eiwit