Proef en beleef - FORMULES


Bezoek en vrije proeverij verbruikszaal €7.5 p/p

Een geleid bezoek aan de laatste landbouwstokerij door stookster Dominique duurt ongeveer 30 minuten, vervolgens kan u in ons koffiehuis of terras bestellen à la carte.

Bezoek en proeverij €15 p/p

Een geleid bezoek aan de laatste landbouwstokerij door stookster Dominique duurt ongeveer 30 minuten. Vervolgens wordt een proeverij (30 min) aangeboden met 3 dreupels naar keuze, een jeneverpraline of een BOB-formule (1 mocktail of 2 frisdranken).

  Bezoek met proeverij en koffieformule €18 p/p

  Een geleid bezoek aan de laatste landbouwstokerij door stookster Dominique duurt ongeveer 30 minuten. In de proeverij is o.a. voorzien een koffie/thee, mattentaart, 1 dreupel naar keuze en een advocaatje.

  Namiddagformule €30 p/p

  Een gezellig samen zijn onder familie of vrienden met een welkomstdrankje (appelsap, jenever of bubbel), een verzorgd taartenbuffet (keuze uit o.a. gateaux, appeltaart, confituurtaart, frangipane met krieken, ...), koffie/thee en tot slot een dorstlesser (frisdrank, wijn of een biertje).

  Hoeve ontbijt €30 p/p

  Een gevarieerd ontbijt met streekproducten start vanaf 08u00 tot 10u30 met o.a. Balegemse Jenever, appelsap van eigen boomgaard, koffie/thee, pistolets, boterkoeken, kaas, hesp, gebakken ei, speculoos, honing, confituur, chocolade, yoghurt met fruit, ...

  Alle formules zijn op afspraak en prijzen zijn inclusief BTW

  ImageImageImage

  Proef en beleef

  De Balegemse jenever is een heerlijk traditionele eau de vie die zijn gelijke niet kent. Bij geen enkele andere jenever proef je dezelfde authenticiteit als bij de Balegemse jenevers. Gestookt én versneden op de boerderij met enkel maar de beste ingrediënten van eigen bodem. Deze kwaliteitsjenevers drink je puur als aperitief of digestief. Zet het glaasje in de vriezer en de fles koel voor een optimale beleving van de aroma’s. Maar zijn ook perfect als basis voor een originele cocktail. Hieronder vind je al inspiratie voor heerlijke jenevermixen.


  O’de Flander

  In 1990 werd de Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs vzw opgericht, met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen. De Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV vzw) en tien jeneverproducenten namen het initiatief tot O’de Flander. De Orde bundelt de krachten van 11 Oost-Vlaamse jeneverproducenten en zet zich in voor de erkenning van de verschillende Oost-Vlaamse graanjenevers. De Orde streeft drie doelstellingen na:

  1. de kwaliteit en herkomst van de O’de Flander graanjenever bewaken
  2. de O’de Flander jenever verder bekendmaken en promoten
  3. de Oost-Vlaamse jenevertraditie eren

  De laatste landbouwstokerij in de Benelux

  Op de boerderij wordt gretig de slogan ‘Van korrel tot borrel’ gebruikt. Een variant daarop is de slagzin: ‘Vanuit de grond tot in de mond’. Ontdek hier waarom!

  Old Lady

  • 5 cl Balegemse graanjenever
  • 2 cl citroensap
  • 1,5 cl saliesiroop
  • 1 eiwit