Sterke-vrouwen-traditie

Na de eeuwwisseling verleggen Ludo en Dominique hun grenzen. Ze investeren in moderne stallen en in de oude toveren ze een knusse Bed & Breakfast én een ontmoetingsplek voor kleine evenementen. Ludo ontfermt zich over de boederij en de dieren, Dominique zet de jeneverproductie naar haar hand en illustreert zo de ‘sterke-vrouwen-traditie’ bij Stokerij Van Damme.

De stookinstallatie én de hoeve krijgen in 2010 het statuut van beschermd erfgoed. Van Damme opent zijn grote poort. Rondleidingen bieden een blik achter de schermen en het originele winkeltje en de oude gelagzaal worden te klein. De stokerij wordt een gesmaakte stopplaats voor al wie de streek wil ontdekken. In 2014 opent het Koffiehuis. Met een ruime winkeltoog. En met succes.

Drie zussen


Inmiddels hebben ook de drie dochters Sofie, Eva en Ilse Lampaert het jenever-DNA geërfd. Zij vormen de zevende generatie. Ze worden klaargestoomd om de fakkel van moeder en vader over te nemen. En bloei van Stokerij van Damme voor de volgende generaties te bestendigen. Voorwaar een mooie opdracht voor drie sterke, jonge vrouwen met goesting en vol respect voor hun eigen Balegemse jenever.


Naar in memoriam